Özgür Adam İNANÇ

Atölye Lideri: Özgür Adam İNANÇ

BİYOGRAFİ: Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Bale Bölümü'nden 1998 yılında mezun oldu. 1998-2010 yılları arasında Ankara Devlet Balesi ve Modern Dans Topluluğu’nda pekçok eserde dans etti. 2006 yılında Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda Öğretim Görevlisi olarak çalışmaya başladı ve bu kurumda 2010 yılına kadar Modern Dans Anasanat Dalı Başkanı olarak görev yaptı. Yüksek Lisansını İstanbul Üniversitesi’nde tamamlamış, Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Güzel Sanatlar Eğitimi Doktora Programında Doktora Yeterliğini vererek tez aşamasında çalışmalarını sürdürmektedir. Halen Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Modern Dans Programı ve Ankara Üniversitesi Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü’nde Hareket ve Fiziksel Tiyatro alanlarında dersler vermektedir. Bunların dışında yurtiçi ve yurtdışında pekçok yerde “Dans-Drama”, “Kompozisyon”, “Çağdaş Dans” ve “Klasik Bale” gibi alanlarda atölyeler vermektedir.

BEDENSEL UYUM VE FARKINDALIK

Bu atölyenin amacı dans teknikleri kullanılarak katılımcıları Bedensel Uyum ve Farkındalık kavramları ile tanıştırmak; doğaçlama ve oyun teknikleri ile yeni yollar yaratmaktır. Çalışma esnasında katılımcı konuları kendi bedeninde deneyimler ve deneyimlediği materyalleri yeniden kurgulama şansı bulur. Çalışma beş ana başlık altında toplanmıştır;

• Isınma
  • Odak Çalışması