Tolga ERDOĞAN

Atölye Lideri:  Tolga ERDOĞAN

BİYOGRAFİ: Sınıf Öğretmenliği lisans programını Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde 2003 yılında tamamladı. Bir dönem Kars Sarıkamış’ta sınıf öğretmenliği yaptıktan sonra Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Ana Bilim Dalı’nda Araştırma Görevlisi olarak görev yapmaya başladı. Aynı üniversitede 2007 yılında Sınıf Öğretmenliği alanında yüksek lisansını, 2010 yılında ise Hacettepe Üniversitesi’nde İlköğretim alanında doktora eğitimini tamamladı. Çağdaş Drama Derneği Yaratıcı Drama Eğitmenliği/Liderliği programını tamamlayarak Trabzon Temsilciliğinde 2012 yılında yaratıcı drama lideri olarak görev yapmaya başladı. Sınıf Öğretmenliği Eğitimi alanından 2014 yılından doçentlik unvanını aldı. Yaratıcı dramayla ilgili farklı illerde 150’ye yakın seminer veren ve atölye çalışmaları düzenleyen Erdoğan, çeşitli TÜBİTAK, MEB ve Avrupa Birliği projelerinde yaratıcı drama eğitmeni olarak görev yaptı. Yaratıcı dramayla ilgili kitapları bulunan Erdoğan, halen Trabzon Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.

BİR YOLCULUK HİKAYESİ: TAŞTAN ADIMLAR

Taşlarla çıkılan yolculuk bu… Kaygı dolu, umut dolu, belirsizlik dolu… Bu atölyede bir çocuk kitabından yola çıkılarak “göç” kavramı farklı boyutlarıyla ele alınacaktır. “Taş” imgesinin ve çeşitli drama tekniklerinin kullanılacağı atölyede göç ve sonrasındaki uyum süreci katılımcıların bakış açıları ve deneyimleriyle oluşturulacaktır.

NOT: Atölye katılımcılarının farklı boyutlarda çok sayıda deniz taşları getirmeleri rica olunur.